Körkort istället för åvc-kort

Den 8 april 2021 installerar en ny kortläsare på återvinningscentralerna i Kikås och Lindome. Privatpersoner med svenskt körkort ska öppna bommen med sitt körkort istället för åvc-kort. Den andra nyheten är att alla från 18 år får 12 fria besök under 2021.

Du som saknar svenskt körkort

Du som saknar svenskt körkort har rätt till ett åvc-kort. Du ska då vara folkbokförd på en adress i vår kommun där det finns ett aktivt abonnemang för sophämtning. Åvc-kortet är kopplat till ditt personnummer och du kan endast ha ett kort åt gången. Om du tappar bort ditt åvc-kort spärrar vi av det borttappade kortet innan du får ett nytt.

Ett kort per personnummer ingår i den renhållningsavgift som ett villahushåll eller en hyresvärd eller förening betalar till kommunen. Det är personalen på återvinningscentralen som skapar kortet, ta kontakt med dem.

Åvc-kortet är en värdehandling som du ska vara noga med. För varje extra kort vi behöver producera tar vi 156 kr, inklusive moms. Det betalar du själv på åvc med vanliga betalkort, till exempel Visa och Mastercard. Vi tar inte emot kontanter.

För mer information, se https://www.molndal.se/startsida/arkiv/nyheter/nyheter/2021-03-25-korkort-istallet-for-avc-kort.html

Mvh Styrelsen