Tvättstugor under grundförstärkningen

Under arbetet nere på Jungfruplatsen kommer Bågskyttegatorna att dela sina tvättstugor med de boende på Jungfruplatsen. Uppgång A och B kommer få tillgång till tvättstugorna på Bågskyttegatan 3 och uppgång C och D till de på Bågskyttegatan 1. Det är viktigt att alla bokar tvättider med sitt lås och inte på något annat sätt. Saknar ni lås eller har tappat bort nyckeln får ni själva kontakta Riksbyggen.

Grilltider

Nu har det äntligen blivit lite varmare i luften och våren är på gång. Självklart får alla våra boende nyttja våra grillar och utemöbler. Dock är det viktigt att tänka på några saker:

  • Ha alltid översikt över grillen när den är tänd! Bra att ha vatten till hands om det behöver släckas fort.
  • Städa efter er – släng skräp och gör rent bord, stolar och grillar.
  • Var noga med att grillarna är släckta innan ni går därifrån.

Nu får vi hålla tummarna att det blir en varm och solig sommar så att vi kan utnyttja våra grillar och möbler till max!

Vårstädning 11/4

Nu är det dags att städa bort vintern och göra fint inför våren och sommaren. Lördagen den 11 april träffas vi kl. 11.00 på 3:ans gård. Vi ska kratta, plocka skräp, rensa ogräs, plocka fram våra utemöbler och grillar. Även tvättstugorna behöver städas. Vi ska även gå igenom alla trappuppgångarna, damma och plocka undan saker som inte ska vara i våra trapphus. Kul om så många som möjligt kan komma och hjälpa till denna dag!

Vi bjuder på fika!

Styrelsen

Informationsmöte grundförstärkning Jungfruplatsen 1

Brf Jungfruns styrelse inbjuder in samtliga boende på Jungfruplatsen 1 till informationsmöte.

Informationen kommer förmedlas av medlemmar ur Brf Jungfruns styrelse samt uppdragsgivarna för grundförstärkningsarbetet.

Mötesplats: Bosgårdsskolans bamba, Frälsegårdsgatan 9

Tid: Torsdag 12/3 kl. 17.00-18.30

Efter mötet är övriga boende i föreningen välkomna för att få information kring arbetet.

 

 

 

Värme

Nu när hösten och kylan kommer så händer det att elementen inte riktigt värms upp utan kan behöva luftas. Kom ihåg att ni inte får lufta elementen själva utan det behöver en fastighetsskötare göra. Självklart är det kostandsfritt för alla boende att få sina element luftade. Anledningen att ni inte får göra det själva är en försäkringsfråga.

Kontakta Riksbyggen på 0771-860 860, dygnet runt eller info@riksbyggen.se för att felanmäla och få problemet avhjälpt.

 

En liten påminnelse

Om något är sönder eller inte fungerar i era lägenheter så ska ni felanmäla till Riksbyggen. Det gör ni per telefon, dygnet runt, 0771-860 860 eller via e-post, info@riksbyggen.se. Är ni bostadsrättshyresgäster är det viktigt att ni frågar om kostnaden är något som föreningen ska stå för eller om ni själva behöver betala.

 

Rabatt och rutschkana

Då de växter som skulle planterat på 3:ans gård istället hamnade på 1:ans gård, där de gör sig väldigt väl, kommer nya marktäckande växter att planteras i rabatten utanför 3 A/B.

Rutschkanan på Bågskyttegatan 3 kommer att täckas in under vecka 42. Detta då det är stora mellanrum under rutschkanan.

Träd

Då det har påpekats av flera sakkunniga att det träd som står utanför Bågskyttegatan 1F är för stort och kommer att ställa till problem kommer det att kapas ner under vecka 41 eller 42.

Städdag

I lördags hade vi städdag på våra gårdar. Det rensades ute på gårdarna och nere vid Jungfruplatsen. Även tvättstugorna fick sig en rejäl städning. Mäklarhusets Åsa var här och bjöd på fika vilket var väldigt uppskattat. Ett stort tack till er som dök upp och hjälpte till att ordna så fint!